Een machetknoop is eigenlijk een losse knoop die gebruikt wordt, omdat de mouw (machet) van een overhemd geen vaste knoop heeft maar slechts knoopsgaten. Machetknopen zijn over het algemeen te allen tijde zichtbaar (aangezien de manchetten onder de mouw van het pak of de trui uitkomen). Het leuke hiervan is dat je de machetknopen iedere dag kunt verwisselen en je outfit dus een nieuwe stijl kan geven! Machetknopen kun je online bestellen bij Baleinen.com

Machetknopen

Klassieke machetknopen

Er zijn veel verschillende soorten machetknopen, in verschillende varianten, stijlen, materialen en dessins. De meest klassieke varianten zijn van edelmetaal, met op de knoop een eenvoudig streepje of blokje of iets dergelijks.

Silk knots - zijde machetknopen

Ook zijn er de silk knots, ook wel bachelor knots genoemd. Dit zijn machetknopen gemaakt van zijde. Silk knots worden in heel veel varianten en kleuren gemaakt en zijn leuke hebbedingetjes om een overhemd mee op te vrolijken. Silk knots, maar ook klassieke machetknopen zijn online te bestellen bij baleinen.com.

Zijde machetknopen

Historie Machetknopen

In de 19de eeuw droegen mannen altijd een overhemd met machetknopen, tegenwoordig bestaan er ook de 'stadsoverhemden', waarbij de knopen al aan het hemd vastzitten. Gelukkig gaan er steeds meer mannen over op het klassieke machet overhemd. De Europese man waardeert een mooi en klassiek overhemd met mooi machet en heeft ervoor gezorgt dat dit een upcoming trend item is en helemaal hot op de Europese markt. Leuk!

Machetknoop feitjes

  • Wist je dat machetknoop gespeld wordt met een 'N', dus: manchetknoop!  Oops! 
  • Wist je dat veel van mijn vriendinnen denken dat mannen met een manchet overhemd succesvoller zijn dan mannen zonder een machet overhemd! Just so you know! :)